Wyszukaj:
Witaj, Gościu!
Piątek, 22 listopada 2024
Imieniny: Cecylii, Marka
4 °C Umiarkowanie

Ogłoszenia

Wyszukaj:

Piec kuchenny - tradycja, prestiż i nowoczesność

Data dodania: 30.08.2023
Telefon: 606756498

Opis: Czy tradycyjny piec kuchenny może być zamontowany w domach z rekuperacją? Nie tylko może, ale przewyższa inne urządzenia grzewcze efektywnością. Posiada bezpośredni dopływ powietrza z zewnątrz, więc nie zakłóca bilansu powietrznego domu, palenisko bezrusztowe z podwójnym przeszkleniem, a do tego może być wyposażony w jeden lub dwa wymienniki wodne do CO. Za pośrednictwem wody, może ogrzewać powierzchnie do 150 m2 i współpracować z pompą ciepła, kotłem gazowym lub na pellet. Energia cieplna gromadzona jest w pojemnej masie ceramicznej i później wolno oddawana w czasie (powyżej 12 godzin)-poprzez przyjemnie rozgrzane powierzchnie ceramiczne kuchni- w postaci zdrowego promieniowania podczerwonego (przyjaznego dla alergików). Do tak rozgrzanej kuchni, przyjemnie jest się przytulić. Temperatura w pomieszczeniach jest stabilna, a nie rozchwiana. Nie ma przegrzania przestrzeni wokół niej. Jest na drewno (także iglaste!) i brykiety drzewne. Długotrwałą i stabilną pracę urządzenia zapewnia duża pojemność cieplna masy kumulacyjnej i automatyka, bo kuchnia może pracować w trybie automatycznym lub manualnym. W trybie automatycznym rozpalamy ogień, wciskamy na centralce „start”, a automatyka steruje sama procesami palenia. Jest bezpieczna i komfortowa w obsłudze. Możliwe palenie tylko 2 razy dziennie (rano i wieczorem), gdyż energia z drewna kumuluje się w ceramice, a nie ucieka do komina. Jej rozgrzane ściany nigdy nie stygną, a konstrukcja zapewnia całkowite i zupełne spalanie drewna (także z wymiennikami wodnymi), przy minimalnej emisji spalin (zero dymu z komina) i zawsze czystych szybach. Nie truje środowiska. Spełnia wymagania Ekoprojektu i surowe normy europejskie (od stycznia 2022 r. każdy nowo wybudowany piec, kuchnia lub kominek musi być zgodny z Ekoprojektem 2022). Przeznaczona do nowoczesnych instalacji grzewczych (akumulacja+woda+DGP), będąc przy tym doskonałym urządzeniem kuchennym. Piekarnik, wyłożony szamotem, rozgrzewa się do ponad 300 stopni C! Z łatwością piecze pizze i chleby. Nie ma innego urządzenia grzewczego, które by tak efektywnie wykorzystywało energię cieplną. Zamiast płaszcza kaflowego, może posiadać przyjemnie rozgrzane szamotowe ściany: gładkie lub obłożone kamieniem, cegłą, spiekami kwarcowymi albo malowane farbami. Wszystkie wersje ścian wypromieniowują ciepło w sposób stabilny i zrównoważony.
Żywy ogień pod płytą jest niezbędny do przygotowania najsmakowitszych dań z zachowaniem wartości zdrowotnych. Może posiadać wężownicę do przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Jego zabudowa może być rozszerzona o płytę indukcyjną lub ceramiczną plus piekarnik elektryczny. W dużych izbach budowane są kompleksy kaflowe z piecem kuchennym, piecem do pizzy, pokojowym piecem kaflowym z ciepłym przypieckiem i platformą do spania. Jest to samowystarczalny zestaw, obywający się bez prądu i niezależny od kaprysów pogody. To gwarancja ekologicznego bezpieczeństwa energetycznego każdej rodziny, zmniejszająca zależność od zewnętrznych dostaw surowców energetycznych. Opał łatwo dostępny z lokalnych lasów.
Piece kuchenne stawiamy na terenie całego kraju. Wykonujemy indywidualne projekty. Posiadamy kafle z 20 kaflarni z całej Europy. Tel. 68 3273341, 606756498 i na www.salonsobkowiak.pl/uslugi.php
Kontakt z ogłoszeniodawcą:


Właściciel serwisu nie odpowiada za prawidłowość danych teleadresowych, treści ofert zamieszczonych
w bazie firm i usług, ogłoszeniach oraz wiadomości wysyłane poprzez formularz kontaktowy.

Proszę czekać...