Wyszukaj:
Witaj, Gościu!
Piątek, 22 listopada 2024
Imieniny: Cecylii, Marka
4 °C Umiarkowanie

Baza firm i usług

Wyszukaj:

GALICJA

Adres:
11stego Listopada 14, 43-300 Bielsko-Biała

Strona internetowa: www.galicjapub.net
E-mail: --brak--

Kontakt
telefoniczny:

tel.: 33 816 45 51
tel. kom.: --brak--
fax: --brak--

Branże w których działa firma: puby lokale
Opis:

Pub Galicja

Witamy w pubie Galicja, wyjątkowym miejscu w Bielsku-Białej, położonym w ścisłym centrum miasta przy ul. 11 Listopada.

Galicja to pub muzyczny z profesjonalnym zapleczem gastronomicznym, mieszczący się w starych podziemiach zabytkowej kamienicy. Idea tego miejsca powstała z miłości do regionu, jego historii, kultury i tradycji. Unikatową atmosferę tworzą ceglane sklepienia, autentyczne drewniane belki oraz kamienne ściany, pokryte obrazami i fotografiami prezentującymi miasto i okolice. Tą wyjątkową przestrzeń wypełnia codziennie doskonała, klimatyczna muzyka, nie przeszkadzająca w rozmowie, posiłku czy pracy na komputerze. Parkiet taneczny otwieramy regularnie w czwartek, piątek i sobotę (więcej informacji w dziale Oferta oraz Kalendarz imprez).

Galicja to także letni ogródek i kawiarnia z najlepszą kawą i domowymi ciastami. Otwarta już od 9.00 rano. Zapraszamy!
Galicja to potoczna nazwa terenów składającyh się na dawny zabór austriacki. To pojęcie utożsamiane jest często z literacko-malarską i wielokulturową Arkadią. Na peryferiach Imperium Habsburgów ścierały się różnorodne aspekty życia, krzyżowały narody, wyznania, języki.

Galicja to zatem stosunkowo nowe pojęcie o charakterze kulturowym i historyczno-administracyjnym. Zalicza się do niej ziemie południowej Małopolski po Wisłę, Ruś Czerwoną oraz zachodnią część Podola.

Granice Galicji nie pokrywają się z granicami dawniejszych krain historycznych ani regionów geograficznych takich jak Małopolska czy ziemia halicka.

PRZYSTAWKI:

Medalion pleśniowy z żurawiną i ananasem (CAMEMBERT WITH PINEAPPLE AND CRANBERRY SAUCE)

Ser alla Pilzner z sosem tatarskim (DEEP FRIED CHEESE WITH TATARE SAUCE)

Deska serów europejskich z bagietką (CHEESE PLATE)

Krewetki na oliwie lub maśle czosnkowym z bagietką (PRAWNS FRIED WITH OLIVE OIL OR GARLIC BUTTER)

ZUPY

Krem z brokułów z prażonymi migdałami (CREAM OF BROCCOLI)

Barszcz czerwony z 2 pierogami (BEETROOT SOUP WITH BEEF RAVIOLI]

Krem borowikowy z grzankami (CREAM OF MUSHROOMS)

Francuska zupa cebulowa z grzankami (FRENCH ONION SOUP)

Barszcz czerwony z kołdunami (BEETROOT SOUP WITH BEEF DUMPLINGS)

Kołduny w rosole (CHICKEN BROTH WITH BEEF DUMPLINGS)

D A N I A Z R Y B

Pstrąg pieczony z masłem koperkowym (ROASTED TROUT WITH DILL AND BUTTER)

Grillowany stek z łososia w sosie koperkowym (SALMON STEAK WITH DILL SAUCE)

Sandacz z grilla z sosem kurkowym (GRILLED SANDER WITH CUCUMBER OR MUSHROOM SAUCE)

Grillowana Dorada (GRILLED GILTHEAD]

M A K A R O N Y

Spaghetti Bolognese (SPAGHETTI BOLOGNESE)

Spaghetti Carbonara (SPAGHETTI CARBONARA)

Tagiatelle z borowikami (MUSHROOM TAGIATELLE)

Tagiatelle ze szpinakiem (SPINACH TAGIATELLE)

Penne Quattro Formaggi

D A N I A D N I A

Kotlet schabowy z kością GIGANT ziemniaczki i kapusta zasmażana

(PORK CUTLET WHITH POTATOES AND FRIED CABBAGE)

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym kluski śląskie i kapusta zasmażana

(ROAST PORK WHITH TRADITIONAL BOILED POTATOE BALLS AND FRIED CABBAGE)



Ryba Szefa - Delikates w pomidorach z czosnkiem, oliwkami z bukietem warzyw, sałatką



(FISH OF CHIEF WITH TOMATOES, GARLIC OLIVES, SALAD, VEGETABLES)

D A N I A G Ł Ó W N E

Pierogi ruskie (8 szt.) (DUMPLINGS WITH CHEESE, POTATOES AND ONIONS – 8 PCS)

Pierogi z kapustą i grzybami (8 szt.) (DUMPLINGS WITH SAUERCRAUT AND MUSHROOMS – 8 PCS)

Pierogi z mięsem (8 szt.) (DUMPLINGS WITH MEAT – 8 PCS)

Misa pierogów- kompozycja 3 smaków (12 szt.) (MIXED DUMPLINGS – 12 PCS)

Grillowany filet drobiowy(GRILLED CHICKEN FILLET)

Wytworna rolada drobiowa nadziewana serem fetą i szpinakiem (CHICKEN ROULADE WITH FETA CHEESE AND SPINACH)

Smażona polędwiczka wieprzowaw sosie borowikowym lub kurkowym(ROASTED LOIN OF PORK WITH MUSHROOM SAUCE)

Polędwiczka z dzika w sosie borowikowym lub leśnym (BOAR LOIN WITH MUSHROOM SAUCE)

Stek z polędwicy wołowej (FILLET STEAK )

Kotleciki jagnięce 5 szt. (FOUR LAMB CHOPS WITH SWEET AND SOUR SAUCE)

S A Ł A T K I

Misa sałaty - mała (SALAD WHIT TOMATOES, CUCUMBERS, ONION ) SMALL

Misa sałaty - duża (SALAD WHIT TOMATOES, CUCUMBERS, ONION ) LARGE

Sałatka grecka - mała (GREEK SALAD -SMALL)

Sałatka grecka - duża (GREEK SALAD- BIG)

Sałatka z grillowanym kurczakiem z sosem czosnkowym (CHICKEN SALAD WITH GARLIC SAUCE

D O D A T K I

Ryż biały (WHITE RICE)

Bukiet warzyw (BOILED VEGATABLES)

Frytki (FRENCH FRIES)

Buraczki zasmażane (FRIED BEETROOTS)

Ziemniaki opiekane (ROASTED POTATOES)

Kapusta zasmażana (FRIED CABBAGE)

Ziemniaki opiekane z rozmarynem (ROASTED POTATOES WITH ROSEMARY)

Szpinak zasmażany(FRIED SPINACH)

Kluski śląskie (TRADITIONAL BOILED POTATOE BALLS)

C I A S T A I D E S E R Y

Szarlotka, Sernik, Tiramisu, Krówka

Szarlotka na gorąco z bitą śmietaną i lodem

Sernik na gorąco z malinami

Puchar lodowy z owocami

Puchar lodowy z gorącymi malinami

Właściciel serwisu nie odpowiada za prawidłowość danych teleadresowych, treści ofert zamieszczonych
w bazie firm i usług, ogłoszeniach oraz wiadomości wysyłane poprzez formularz kontaktowy.

Proszę czekać...